Joris Beerens (1968) heeft meer dan 25 jaar ervaring als adviseur. De eerste 12 jaar werkte hij als adviseur op het gebied van strategie en organisatie bij het gerenommeerde internationale adviesbureau Booz & Company.

Sinds 2006 werkt Joris als zelfstandig consultant in de zorgsector – vooral voor ziekenhuizen, MSB’s en vakgroepen/maatschappen. Opdrachten gaan vooral over strategie, innovatie en bedrijfsvoering, organisatie en fusies (van ziekenhuizen en maatschappen). De aanpak van vraagstukken rond strategie en organisatie is hetzelfde als die van de toonaangevende internationale adviesbureaus, waar Joris het adviesvak heeft geleerd. De kracht is dat deze werkwijze en cultuur ‘van buiten’ in nauwe samenwerking met cliënten vertaald worden naar bruikbare adviezen en oplossingen passend bij de zorgsector: sterk vernieuwend en toch gebalanceerd en implementeerbaar binnen het ziekenhuis.

Sinds 2014 werkt Joris tevens als (gediplomeerd) mediator in opdracht van raden van bestuur en vakgroepen/maatschappen van medisch specialisten.

 

Waarom De Praktijk

'Door mijn ervaring in het (internationale) bedrijfsleven en op INSEAD heb ik veel geleerd over het verbeteren en succesvoller maken van complexe organisaties.  Sinds 2006 pas ik deze kennis en ervaring toe als adviseur in de gezondheidszorg. Ik fungeer vaak als ‘katalysator’ voor verandering, door naadloze samenwerking met medisch specialisten, verpleegkundigen, bestuurders en managers. Als ‘katalysator’ draag ik bij aan het opstellen van de strategie en het realiseren van de doelstellingen, maar laat de betrokkenen ‘in de lead’. Ik versnel de voortgang door prikkelende vragen, het terugbrengen van complexiteit tot de essentie, en het ondersteunen van het werk met methoden en analyses die zich elders hebben bewezen.

Net als mijn collega’s binnen De Praktijk, houd ik van het terugbrengen van vraagstukken en problemen tot behapbare proporties, en van het vervolgens met ‘rust, reinheid en regelmaat’ en grondige analyses bedenken van creatieve oplossingen. Oplossingen die écht werken en bijdragen aan kwaliteit, doelmatigheid en zeker ook aan werkplezier!'

Joris Beerens

(strategie, samenwerking/fusie, bedrijfsvoering en transformatie, innovatie, mediation en conflicthantering)

06 – 22 78 86 67

jorisbeerens@vandepraktijk.nl

Joris Beerens

Curriculum Vitae

Onze andere leden

Top