Ellen Wijnands (1976) heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur. Ellen is bedrijfskundig ingenieur en is haar loopbaan gestart als consultant in strategisch-logistieke vraagstukken in de industrie. Sinds 2006 werkt Ellen volledig in de zorgsector: in project- en (lijn)managementfuncties in Nederlandse ziekenhuizen. Vanaf 2013 zet zij haar werk voort als zelfstandig ondernemer en werkt ze aan strategie-implementatie en programmamanagement in de gezondheidszorg: SIEZO! In 2017 sluit Ellen zich aan bij De Praktijk.

 

Waarom de Praktijk

‘Zorgprofessionals werken met passie en gedrevenheid, meer dan ik het in andere sectoren ervaarde. Zorgorganisaties staan voor complexe vraagstukken en uitdagingen. Strategie-implementatie is het terugbrengen van complexiteit naar gezamenlijke, behapbare stappen. Dit ontwikkelproces ondersteunen, versnellen én tot een gezamenlijke, plezierige reis maken, is waar mijn ervaring en kracht ligt.’ Mijn motto: beslist doen! Omdat het in de praktijk juist daarin vaak weerbarstig is: goede besluitvorming en daadwerkelijke realisatie ervan.

Strategie-implementatie is puzzelen op inhoud én proces, met beslissers én professionals. Als projectmanager geloof ik in deze vier-eenheid, beweeg en doe ik mee daarbinnen. Onderbouwen en vereenvoudigen van strategische vraagstukken tot behapbare veranderingen is complex, maar lukt en is leuk als je het samen met de juiste mensen doet. Het zijn juist signalen van actief betrokken medewerkers, waar vertrouwen mogelijk beschadigd is, maar hersteld kan worden door goed te luisteren en transparant afspraken te maken en na te komen.

Bij De Praktijk werken ervaren mensen uit de zorgpraktijk, vanuit verschillende expertises maar met dezelfde mooie drive, betrokken en nuchter en met respect voor het werk van de zorgprofessionals. Dat maakt De Praktijk tot een bijzondere organisatie om met en voor te werken. En ik word er blij van dat ik op deze wijze blijf leren, mijn steentje bij kan dragen aan de Nederlandse gezondheidszorg én aan het werkplezier van de zorgprofessionals.’

'strategisch denken en pragmatisch doen,
samen met de zorgprofessionals,
dat is waar ik blij van word'

Weerstand tegen verandering is een signaal van betrokkenheid en betekent voor mij actie!

Ellen Wijnands

(bedrijfskundig ingenieur, strategie-implementatie, programmamanagement)

+31 6 22 26 93 67

ellenwijnands@vandepraktijk.nl

Ellen Wijnands

Curriculum Vitae

Onze andere leden

Top