Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Ze begon in het AMC als kinderarts stofwisselingsziekten en Medisch Specialist onderzoeker. Vervolgens werkte zij in Gelre Apeldoorn als kinderarts en opleider. Hierbij gaf zij tevens medisch teamwork trainingen en was zij actief binnen het Concilium Pediatricum en de Plenaire Visitatie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Toe aan een nieuwe uitdaging, volgde ze opleidingen in (zorg)management en Health Informatics. Daarnaast werd zij arbeidsmediator en volgde ze een Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) coachopleiding. Sinds 2019 werkt ze enerzijds als zelfstandig adviseur op het gebied van zorginnovatie en anderzijds als samenwerkingsmediator, coach en procesbegeleider. In 2020 werd zij lid en voorzitter van De Praktijk.

Waarom De Praktijk

'Als kinderarts en voormalig opleider weet ik wat er zich op de werkvloer afspeelt en hoe hoog de werkdruk daarbij kan zijn. Prettig met elkaar te blijven samenwerken is daarbij een kunst en tegelijkertijd zo belangrijk voor zowel zorgverlener als patiënt. Als arbeidsmediator en procesbegeleider zet ik me in om conflicten in de zorg tot een goed einde te brengen en samenwerkingsprocessen te optimaliseren. Als coach en docent ondersteun ik zorgverleners bij het behalen van persoonlijke professionele doelen en het herwinnen van werkplezier.

Tijdens mijn werk als medisch specialist heb ik eveneens ervaren dat er nog veel mogelijk is op het gebied van IT om tot efficiëntere bedrijfsvoering en betere kwaliteit van zorg te komen.  Daarbij is het cruciaal dat wordt ingezet op het optimaal laten aansluiten van de werelden van zorg en IT.  Als adviseur vorm ik de brug tussen deze twee werelden voor zorgorganisaties die digitaal willen innoveren.

Voor mijn ambitie op deze beide fronten biedt De Praktijk een prachtig netwerk. Professionals met dezelfde motivatie en hetzelfde enthousiasme en een schat aan kennis en ervaring om de zorg in al zijn facetten vooruit te helpen.'

'De tijd is rijp om de digitale transformatie van de zorg nu echt te gaan realiseren.'

 

 

 

Kwaliteit van zorg verbeteren door samenwerking te optimaliseren, daar ga ik voor!

Bianca van Maldegem

(Samenwerking, mediation, procesbegeleiding, coaching, digitale zorginnovatie)

+31 6 10 00 42 24

biancavanmaldegem@vandepraktijk.nl

Bianca van Maldegem

Curriculum Vitae

Onze andere leden

Top