Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Ze begon in het AMC als kinderarts stofwisselingsziekten en Medisch Specialist onderzoeker. Vervolgens werkte zij in Gelre Apeldoorn als kinderarts en opleider. Hierbij gaf zij tevens medisch teamwork trainingen en was zij actief binnen het Concilium Pediatricum en de Plenaire Visitatie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Toe aan een nieuwe uitdaging, volgde ze opleidingen in (zorg)management, Health Informatics, (arbeids)mediation en prediation en (team)coaching. Inmiddels richt ze zich volledig op klinisch leiderschap en samenwerking in de zorg. In 2020 werd zij lid en voorzitter van De Praktijk.

Waarom De Praktijk

'Als kinderarts en voormalig opleider weet ik wat er zich op de werkvloer afspeelt en hoe hoog de werkdruk daarbij kan zijn. Prettig met elkaar blijven samenwerken is daarbij een kunst en tegelijkertijd zo belangrijk voor zowel zorgverlener als patiënt. Daarnaast vraagt dit en vragen de grote veranderingen in het zorglandschap om klinisch leiderschap. Als teamcoach en prediator zet ik me in om samenwerking binnen teams en tussen zorgprofessionals te optimaliseren. Als docent klnisch leiderschap begeleid ik zorgprofessionals bij het behalen van persoonlijke en professionele doelen en het herwinnen van werkplezier.

Voor mijn ambities biedt De Praktijk een prachtig netwerk. Professionals met dezelfde motivatie en hetzelfde enthousiasme en een schat aan kennis en ervaring om de zorg in al zijn facetten vooruit te helpen.'

 

 

 

 

Kwaliteit van zorg verbeteren door samenwerking te optimaliseren, daar ga ik voor!

Bianca van Maldegem

(Klinisch leiderschap, samenwerking, prediation, teamcoaching)

+31 6 10 00 42 24

biancavanmaldegem@vandepraktijk.nl

Bianca van Maldegem

Curriculum Vitae

Onze andere leden

Top