Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht

T. 088 - 11 64 200

secretariaat@vandepraktijk.nl

Maarten Rook (1949) is bedrijfskundige, afgestudeerd aan de University of Oregon te Eugene, VS. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven en in totaal 20 jaar bij de Universiteit Utrecht en het RIVM, altijd in bedrijfseconomische functies. Daar deed hij veel kennis en ervaring op in de omgang met professionals in een wetenschappelijke omgeving. Vanaf 1997 was Maarten werkzaam als ziekenhuisbestuurder, eerst in het huidige Vlietland Ziekenhuis en tussen 2000 en 2011 in het St. Antonius Ziekenhuis. In beide ziekenhuizen was hij direct betrokken bij fusies en nieuwbouwvraagstukken. Daarnaast was hij medeoprichter van Santeon. Vanaf 2010 tot 2014 was hij voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen, STZ, een samenwerkingsverband van thans 26 opleidingsziekenhuizen gericht op topklinische zorg, opleidingen en praktijkgericht onderzoek. Tussen 2006 en 2014 was Maarten voorzitter van de raad van toezicht van de Hogeschool Utrecht, vanaf 2014 is hij voorzitter van de raad van toezicht van Gelre Ziekenhuizen te Apeldoorn en Zutphen. Tussen 2011 en 2017 vervulde Maarten diverse adviseurschappen bij ziekenhuisfusies en samenwerking, onder meer bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland en in Zeeland. Vanaf 2017 is hij als partner verbonden aan De Praktijk.

 

Waarom de Praktijk

‘De Praktijk biedt een platform voor adviseurs met verschillende achtergrond en ervaring, waar kennis en ervaring met elkaar worden gedeeld.’
 

'door mijn ervaring met bestuur en samenwerking
kan ik zorgbestuurders, managers en vakgroepen helpen'

ik deel graag mijn ervaring met bestuur en samenwerking met u

Maarten Rook

(bedrijfskunde, bestuur, samenwerking)

+31 6 20 60 60 70

maartenrook@vandepraktijk.nl

Download mijn cv

Onze andere partners

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Jaap Geenen

Jaap Geenen (1947), opgeleid als bedrijfskundig ingenieur met als specialisatie organisatiekunde, heeft ruime kennis en ervaring in het advies, toezicht en bestuur van kennisintensieve organisaties.

Lees meer >

Luc van den Akker

Op dit moment is Luc van den Akker volwaardig lid a.i. van de raad van bestuur van ZGT, er is er momenteel geen actieve betrokkenheid bij De Praktijk en geen aanvaarding van opdrachten.

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Maarten Rook

Maarten Rook (1949) is bedrijfskundige, afgestudeerd aan de University of Oregon te Eugene, VS. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven en in totaal 20 jaar bij de Universiteit Utrecht en het RIVM, altijd in bedrijfseconomische functies.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Mariƫtte Glim

Mariƫtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten. In 2012 is Tamara toegetreden als partner tot De Praktijk.

Lees meer >
Top