Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht

T. 088 - 11 64 200

secretariaat@vandepraktijk.nl

Jaap Geenen (1947), opgeleid als bedrijfskundig ingenieur met als specialisatie organisatiekunde, heeft ruime kennis en ervaring in het advies, toezicht en bestuur van kennisintensieve organisaties waarin risicovolle problemen en het benutten van overlevingskansen om extra inspanning vragen. Met als belangrijkste aandachtsvelden de stakeholders, de strategie, de portfolio, het vestigingsbeleid, de structuur, en de bemensing. In 2012 is Jaap toegetreden als geassocieerd expert en in 2013 als partner tot De Praktijk.
 

Waarom De Praktijk

'Gedurende ruim veertig jaar opgebouwde ervaringskennis - in alle mogelijke rollen binnen de gezondheidszorg, de wereld van onderzoek en onderwijs, en het bedrijfsleven - verdient het om  overgedragen te worden. Blijven steken in het bedenken hoe de wereld van daar en straks eruit kan of moet zien is één ding, het daadwerkelijk vanuit het hier en nu daar en straks te komen is een ander ding. In die ontwikkelingsprocessen kan en wil ik mijn bijdragen blijven leveren. Daarbij voor ogend houdend dat het altijd weer gaat om ’blijf nieuwsgierig, gebruik je talenten, en volg je hart’.
 

'De stap van visie naar strategie en uitvoering is vaak groter dan vooraf gedacht. De Praktijk ondersteunt hierbij.'

blijf nieuwsgierig, gebruik je talenten en volg je hart

Jaap Geenen

(bestuur, toezicht, management)

+31 6 53 44 88 60

jaapgeenen@vandepraktijk.nl

Jaap Geenen

Download mijn cv

Onze andere partners

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Jaap Geenen

Jaap Geenen (1947), opgeleid als bedrijfskundig ingenieur met als specialisatie organisatiekunde, heeft ruime kennis en ervaring in het advies, toezicht en bestuur van kennisintensieve organisaties.

Lees meer >

Luc van den Akker

Op dit moment is Luc van den Akker volwaardig lid a.i. van de raad van bestuur van ZGT, er is er momenteel geen actieve betrokkenheid bij De Praktijk en geen aanvaarding van opdrachten.

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Maarten Rook

Maarten Rook (1949) is bedrijfskundige, afgestudeerd aan de University of Oregon te Eugene, VS. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven en in totaal 20 jaar bij de Universiteit Utrecht en het RIVM, altijd in bedrijfseconomische functies.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Mariƫtte Glim

Mariƫtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten. In 2012 is Tamara toegetreden als partner tot De Praktijk.

Lees meer >
Top