Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht

T. 088 - 11 64 200

secretariaat@vandepraktijk.nl

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen. In 2013 is zij een eenmanszaak voor strategie-implementatie en programmamanagement in de gezondheidszorg gestart. In 2017 heeft ze zich als partner verbonden aan De Praktijk.
 

Waarom de Praktijk

‘Professionals in de zorg werken met passie en gedrevenheid, meer dan ik het in andere sectoren ervaarde, en zorgorganisaties staan voor complexe vraagstukken en uitdagingen. Goede medische zorg en management van het medisch specialistisch bedrijf horen bij elkaar, maar doen in de praktijk vaak afbreuk aan elkaar en aan die mooie drive van de professionals. Ook blijkt in de praktijk de stap van visie of een goed idee naar daadwerkelijke realisatie en blijvende verandering, weerbarstig. Strategie-implementatie in de zorg is waar mijn kracht ligt:  strategisch denken en pragmatisch doen. Beslissers in staat stellen goed onderbouwd en voortvarend besluiten te nemen en deze samen met de professionals in de zorg voorbereiden en operationaliseren. Dat is wat ik met passie en gedrevenheid doe.

Strategie-implementatie betreft altijd puzzels op inhoud én realisatieproces, in samenwerking met beslissers én professionals. Als projectmanager geloof ik in deze vier-eenheid, beweeg en doe ik mee daarbinnen. Onderbouwen en vereenvoudigen van complexe vraagstukken tot behapbare veranderingen is niet gemakkelijk, maar lukt en is leuk als je het samen met de juiste mensen doet. Ik blijf nieuwsgierig en vraag door naar de vraag achter de vraag. Weerstand tegen verandering, betekent voor mij actie! Het zijn vaak signalen van juist actief betrokken medewerkers, waar vertrouwen beschadigd is en hersteld kan worden door goed te luisteren en afspraken na te komen.

Een medisch specialist heeft medicijnen gestudeerd en maakt een diagnose en behandelplan voor de patiënt. Als bedrijfskundig ingenieur doe ik in wezen hetzelfde, maar dan voor de ziekenhuisorganisatie. En in beide gevallen betreft het vaak complexe hulpvragen, waarbij het beste resultaat bereikt wordt wanneer de wil er is om beter te worden, je samen werkt en puzzelt en er beide al je kennis en energie in stopt. Ik word er blij van dat ik mijn steentje bij kan dragen aan de Nederlandse gezondheidszorg én aan het werkplezier van de zorgprofessionals.

Bij De Praktijk werken ervaren mensen uit de zorgpraktijk, vanuit verschillende expertises maar met dezelfde mooie drive, betrokken en nuchter en altijd met respect voor het werk van de professionals. Dat maakt De Praktijk tot een bijzondere organisatie om met en voor te werken.’
 

'strategisch denken en pragmatisch doen,
samen met de zorgprofessionals,
dat is waar ik blij van word'

Weerstand tegen verandering is een signaal van betrokkenheid en betekent voor mij actie!

Ellen Wijnands

(bedrijfskundig ingenieur, strategie-implementatie, programmamanagement)

+31 6 22 26 93 67

ellenwijnands@vandepraktijk.nl

Ellen Wijnands

Download mijn cv

Onze andere partners

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Jaap Geenen

Jaap Geenen (1947), opgeleid als bedrijfskundig ingenieur met als specialisatie organisatiekunde, heeft ruime kennis en ervaring in het advies, toezicht en bestuur van kennisintensieve organisaties.

Lees meer >

Luc van den Akker

Op dit moment is Luc van den Akker volwaardig lid a.i. van de raad van bestuur van ZGT, er is er momenteel geen actieve betrokkenheid bij De Praktijk en geen aanvaarding van opdrachten.

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Maarten Rook

Maarten Rook (1949) is bedrijfskundige, afgestudeerd aan de University of Oregon te Eugene, VS. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven en in totaal 20 jaar bij de Universiteit Utrecht en het RIVM, altijd in bedrijfseconomische functies.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Mariƫtte Glim

Mariƫtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten. In 2012 is Tamara toegetreden als partner tot De Praktijk.

Lees meer >
Top