Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht

T. 088 - 11 64 200

secretariaat@vandepraktijk.nl

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, daarbij begonnen als districtsarts in Zambia en Malawi en geëindigd als eindverantwoordelijke van het (net academisch geworden) Queen Elisabeth Central Hospital in Blantyre. Terug in Nederland heeft hij ruim 10 jaar gewerkt als ziekenhuisbestuurder, waarvan 7 jaar (tot november 2004) als algemeen directeur van het Deventer Ziekenhuis. Anne is een van de oprichters van De Praktijk.
 

Waarom De Praktijk

'Mensen voelen zich in het algemeen sterker, gelukkiger en gezonder wanneer ze het gevoel hebben dat ze invloed hebben op hun eigen directe omgeving. Dat geldt voor gezonde mensen, voor mensen die patiënt zijn, en ook voor professionals in hun werk. Professionals in de zorg hebben allemaal hetzelfde doel: mensen met een vraag over hun gezondheid zo goed mogelijk helpen. En daar willen ze graag hun eigen invulling aan geven. Wat mij motiveert en inspireert is om die professionals te helpen dat zo goed mogelijk te doen, uitgaande van de eigen individuele kwaliteiten als persoon, maar uiteraard binnen de groep waarmee ze samenwerken. En dat in een steeds veranderende omgeving, zodat die optimale manier van werken ook nog voldoende flexibel is om goed op veranderingen te kunnen inspelen.  Om de professionals, leidinggevenden en bestuurders in de zorg daarbij te helpen zodat ze het beste uit zichzelf halen, dat is wat mij drijft.'

 

'ik wil mensen in de zorg helpen hun doelen te bereiken'

wanneer je invloed hebt op wat je doet, voel je je meer verantwoordelijk en meer gemotiveerd

Anne Jonkman

(ziekenhuisbestuur, samenwerking, strategie, coaching)

+31 6 53 51 39 31

annejonkman@vandepraktijk.nl

Anne Jonkman

Download mijn cv

Onze andere partners

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Jaap Geenen

Jaap Geenen (1947), opgeleid als bedrijfskundig ingenieur met als specialisatie organisatiekunde, heeft ruime kennis en ervaring in het advies, toezicht en bestuur van kennisintensieve organisaties.

Lees meer >

Luc van den Akker

Op dit moment is Luc van den Akker volwaardig lid a.i. van de raad van bestuur van ZGT, er is er momenteel geen actieve betrokkenheid bij De Praktijk en geen aanvaarding van opdrachten.

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Maarten Rook

Maarten Rook (1949) is bedrijfskundige, afgestudeerd aan de University of Oregon te Eugene, VS. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven en in totaal 20 jaar bij de Universiteit Utrecht en het RIVM, altijd in bedrijfseconomische functies.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Mariëtte Glim

Mariëtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten. In 2012 is Tamara toegetreden als partner tot De Praktijk.

Lees meer >
Top