Theo van de Schepop (1959) heeft na zijn studie verpleegkunde zijn specialisaties intensive / cardiac care en SEH afgerond en ruime werkervaringen opgedaan. Hierna heeft hij zijn studie bedrijfskunde en onderwijskunde afgerond. Met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg is hij thuis binnen dynamische organisaties “waar (bij voorkeur) nog niet alles is geregeld”. In talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies heeft hij onder meer gewerkt aan het sluiten van zorgallianties, het begeleiden van verandermanagement, conflicthantering, organisatieontwikkeling en personeelsmanagement. Theo is dan ook een specialistisch strateeg, programma ontwikkelaar en mediator, met expertise in het verbinden van persoonlijke ambities en organisatiedoelstellingen. Kwetsbaarheid is kracht is zijn motto. Theo vindt dat iedereen in onze maatschappij zich gezond en gelukkig zou moeten voelen, eigen regie heeft en zelfredzaam zou moeten zijn. Daarom is hij naast lid van De Praktijk adviseur bij en tevens grondlegger van het initiatief Habitat Lekker Leven.

 

Waarom de Praktijk

Werken als professional of als leidinggevende/bestuurder in de hedendaagse zorg is geen gemakkelijke opgave. Zelf de regie in handen nemen, jezelf verantwoordelijk willen voelen voor je leven en werk is een belangrijke factor voor succes. Voelen wat het betekent om zelf weer in de regie en eigenaar te zijn van de omgeving waar in je werkt of leiding geeft (klinisch leiderschap is voor De Praktijk een belangrijk uitgangspunt). De Praktijk kan hier in ondersteunen. De Praktijk helpt organisaties met haar professionals en leidinggevende om even afstand te nemen om opnieuw eigen talent en koers te ontdekken en te benutten. Hierdoor creëer je in co-creatie met de betrokken professionals en leidinggevende een duurzaam organisatieperspectief met persoonlijke waarde voor iedereen die gebruik moet maken van de diensten van de organisatie en voor iedereen die er mag werken. Een organisatie omgeving die uitdaagt tot excelleren.

Leven en werken volgens deze manier is de wereld een beetje mooier en beter achterlaten.
 

'helpen voelen wat het betekent om zelf weer de regie
te hebben en eigenaar te zijn van de omgeving
waar in je werkt of leiding geeft'

Kwetsbaarheid is kracht. Anders kijken, anders zijn, anders doen.

Theo van de Schepop

(Specialistisch strateeg, programma ontwikkelaar en mediator)

+31 6 46 88 77 54

Download mijn cv

Onze andere leden

Joris Beerens

Joris Beerens (1968) heeft meer dan 25 jaar ervaring als adviseur. Voor zijn overstap naar de zorgsector in 2006 heeft Joris 12 jaar gewerkt als adviseur op het gebied van strategie en organisatie

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Mariƫtte Glim

Mariƫtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Bianca van Maldegem

Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Sinds 2019 werkt ze enerzijds als zelfstandig adviseur op het gebied van zorginnovatie en anderzijds als samenwerkingsmediator, coach en procesbegeleider. In 2020 sloot zij zich aan

Lees meer >

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten.

Lees meer >

Nicolette Verduin

Nicolette Verduin (1969) heeft 25 jaar geleden haar opleiding geneeskunde afgerond. Vervolgens is ze opgeleid in preventieve geneeskunde als arts Maatschappij & Gezondheid. De eerste 13 jaar heeft zij gewerkt als arts in een brede setting van cure en care

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Harrie Wilms

Harrie Wilms (1959) is bedrijfskundige in de zorg en ruim 35 jaren geleden begonnen als fysiotherapeut in ziekenhuizen als UMCG en AMC.

Lees meer >
Top