Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen. In 2013 is zij een eenmanszaak voor strategie-implementatie en programmamanagement in de gezondheidszorg gestart. In 2017 heeft ze zich met SIEZO! aangesloten bij De Praktijk.
 

Waarom de Praktijk

‘Professionals in de zorg werken met passie en gedrevenheid, meer dan ik het in andere sectoren ervaarde, en zorgorganisaties staan voor complexe vraagstukken en uitdagingen. Goede medische zorg en management van het medisch specialistisch bedrijf horen bij elkaar, maar doen in de praktijk vaak afbreuk aan elkaar en aan die mooie drive van de professionals. Ook blijkt in de praktijk de stap van visie of een goed idee naar daadwerkelijke realisatie en blijvende verandering, weerbarstig. Strategie-implementatie in de zorg is waar mijn kracht ligt:  strategisch denken en pragmatisch doen. Beslissers in staat stellen goed onderbouwd en voortvarend besluiten te nemen en deze samen met de professionals in de zorg voorbereiden en operationaliseren. Dat is wat ik met passie en gedrevenheid doe.

Strategie-implementatie betreft altijd puzzels op inhoud én realisatieproces, in samenwerking met beslissers én professionals. Als projectmanager geloof ik in deze vier-eenheid, beweeg en doe ik mee daarbinnen. Onderbouwen en vereenvoudigen van complexe vraagstukken tot behapbare veranderingen is niet gemakkelijk, maar lukt en is leuk als je het samen met de juiste mensen doet. Ik blijf nieuwsgierig en vraag door naar de vraag achter de vraag. Weerstand tegen verandering, betekent voor mij actie! Het zijn vaak signalen van juist actief betrokken medewerkers, waar vertrouwen beschadigd is en hersteld kan worden door goed te luisteren en afspraken na te komen.

Een medisch specialist heeft medicijnen gestudeerd en maakt een diagnose en behandelplan voor de patiënt. Als bedrijfskundig ingenieur doe ik in wezen hetzelfde, maar dan voor de ziekenhuisorganisatie. En in beide gevallen betreft het vaak complexe hulpvragen, waarbij het beste resultaat bereikt wordt wanneer de wil er is om beter te worden, je samen werkt en puzzelt en er beide al je kennis en energie in stopt. Ik word er blij van dat ik mijn steentje bij kan dragen aan de Nederlandse gezondheidszorg én aan het werkplezier van de zorgprofessionals.

Bij De Praktijk werken ervaren mensen uit de zorgpraktijk, vanuit verschillende expertises maar met dezelfde mooie drive, betrokken en nuchter en altijd met respect voor het werk van de professionals. Dat maakt De Praktijk tot een bijzondere organisatie om met en voor te werken.’
 

'strategisch denken en pragmatisch doen,
samen met de zorgprofessionals,
dat is waar ik blij van word'

Weerstand tegen verandering is een signaal van betrokkenheid en betekent voor mij actie!

Ellen Wijnands

(bedrijfskundig ingenieur, strategie-implementatie, programmamanagement)

+31 6 22 26 93 67

ellenwijnands@vandepraktijk.nl

Ellen Wijnands

Curriculum Vitae

Onze andere leden

Top