Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Ze begon in het AMC als kinderarts stofwisselingsziekten en Medisch Specialist onderzoeker. Vervolgens werkte zij in Gelre Apeldoorn als kinderarts en opleider. Hierbij gaf zij tevens medisch teamwork trainingen en was zij landelijk actief binnen het Concilium Pediatricum en de Plenaire Visitatie Commissie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Toe aan een nieuwe uitdaging, volgde ze opleidingen in (zorg)management en begon ze met de master Health Informatics. Daarnaast werd zij mediator. Sinds 2019 werkt ze enerzijds als zelfstandig kwartiermaker/adviseur op het gebied van zorginnovatie en anderzijds als MfN-registermediator. In 2020 sloot zij zich aan bij De Praktijk.

Waarom De Praktijk

'Als kinderarts en voormalig opleider weet ik wat er zich op de werkvloer afspeelt. Ik heb ervaren wat het inhoudt om veel en onregelmatige uren te maken, grote verantwoordelijkheid te dragen en te dealen met de administratieve rompslomp, toenemende eisen en complexe organisatorische situaties. Onder dit soort omstandigheden prettig met elkaar te blijven samenwerken is een kunst en tegelijkertijd heel belangrijk voor zowel zorgverlener als patiënt. Als MfN-registermediator en als facilitator zet ik me in om conflicten in de zorg tot een goed einde te brengen of, beter nog, te voorkomen door samenwerkingsprocessen te optimaliseren.

Tijdens mijn werk als medisch specialist heb ik eveneens ervaren dat er nog zo veel moet gebeuren op het gebied van ICT om tot een efficiënte bedrijfsvoering en betere kwaliteit van zorg te komen.  Er zal hierbij moeten worden ingezet op het optimaal laten aansluiten van de werelden van zorg en ICT.  Als kwartiermaker/adviseur vorm ik de brug tussen deze twee werelden en maak ik de vertaalslag tussen ICT-organisaties en zorgorganisaties die digitaal willen innoveren.

Zo hou ik mij bezig met twee verschillende aspecten van indirecte zorgverbetering die elkaar versterken. Door zelf ook bezig te zijn met projecten in de zorg blijf ik als mediator/facilitator in contact met de werkvloer. Daarnaast komen als kwartiermaker/adviseur mijn vaardigheden en ervaringen als mediator vaak goed van pas. En voor mijn ambitie op deze beide fronten biedt De Praktijk een prachtig netwerk. Professionals met dezelfde motivatie en hetzelfde enthousiasme en een schat aan kennis en ervaring om de zorg in al zijn facetten vooruit te helpen.'

 

'Kwaliteit van zorg kan worden verbeterd
door collega’s prettiger te laten samenwerken.'

De tijd is rijp om de digitale transformatie van de zorg nu echt te gaan realiseren

Bianca van Maldegem

(digitale zorginnovatie, (pre-)mediation, samenwerking, facilitation)

+31 6 10 00 42 24

biancavanmaldegem@vandepraktijk.nl

Bianca van Maldegem

Download mijn cv

Onze andere leden

Theo van der Meer

Theo van der Meer (1961) is in zijn loopbaan zowel hoofd van een afdeling anesthesie geweest, als hoofd van de afdeling opname- en ontslag. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in zorglogistieke processen.

Lees meer >

Ellen Wijnands

Ellen Wijnands (1976) is haar loopbaan als bedrijfskundig ingenieur gestart als consultant in strategische logistieke vraagstukken in de industrie. Ze heeft inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in project- en lijnmanagement in Nederlandse ziekenhuizen.

Lees meer >

Anne Jonkman

Anne Jonkman (1953) heeft na zijn opleiding geneeskunde bijna 10 jaar in Afrika gewerkt, eerst als districtsarts en later als eindverantwoordelijke van een academisch ziekenhuis.

Lees meer >

Liesbeth van Erp

Liesbeth van Erp (1953) heeft meer dan 20 jaar ervaring als gynaecoloog in de maatschap Gynaecologie van het Leijenburg Ziekenhuis. In 2003 is zij gestopt met haar klinische werkzaamheden en heeft zij een eenmanszaak voor interim management en advisering

Lees meer >

Pieter van der Burgh

Pieter van der Burgh (1953) heeft zich na zijn studie geneeskunde gespecialiseerd in cardiologie. Als cardioloog heeft hij 22 jaar in het MST te Enschede gewerkt.

Lees meer >

Theo van de Schepop

Theo van de Schepop (1959) heeft, met ruim vijfentwintig jaar ervaring in de zorg, op talloze functies op zowel bestuurlijk niveau als binnen directies gewerkt. Onder andere betrokken bij het sluiten van zorgallianties en begeleiden van verandermanagement

Lees meer >

Mariƫtte Glim

Mariƫtte Glim (1964) is een bestuurskundige met 29 jaar ervaring als directeur/bestuurder, ondernemer en interimmanager/consultant in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en bij de overheid.

Lees meer >

Tamara Sluijk

Tamara Sluijk (1975) is sinds 2005 werkzaam voor De Praktijk en betrokken bij met name strategische advisering, herstructurerings- en samenwerkingstrajecten.

Lees meer >

Bianca van Maldegem

Bianca van Maldegem (1968) heeft 17 jaar ervaring als kinderarts. Sinds 2019 werkt ze enerzijds als zelfstandig kwartiermaker/adviseur op het gebied van zorginnovatie en anderzijds als MfN-registermediator. In 2020 sloot zij zich aan bij De Praktijk.

Lees meer >

Joris Beerens

Joris Beerens (1968) heeft meer dan 25 jaar ervaring als adviseur. Voor zijn overstap naar de zorgsector in 2006 heeft Joris 12 jaar gewerkt als adviseur op het gebied van strategie en organisatie

Lees meer >

Harrie Wilms

Harrie Wilms (1959) is bedrijfskundige in de zorg en ruim 35 jaren geleden begonnen als fysiotherapeut in ziekenhuizen als UMCG en AMC.

Lees meer >

Nicolette Verduin

Meer informatie over Nicolette volgt snel.

Lees meer >
Top